Vi har en utflykt till Tyresta 18 oktober. Det finns fortfarande många andra som har turer denna sena höst, kolla på vår Facebookgrupp!
Tyvärr måste vi ställa in julfesten, miniworkshopen och föreläsningen i november. Vi bedömer att det inte går att genomföra med de restriktioner som finns för covid-19.
Stockholms svampvänner har vanligen ett aktivt program hela året för den svampintresserade stockholmaren. Vi brukar ha
- Utflykter och en svampresa under svampsäsongen (maj, augusti-oktober). Utflykterna är gratis för medlemmar och kostar 100 kr för övriga. Medlemskap kostar 70 kr.
- Möten med föredrag eller bildvisning en gång i månaden under terminerna.
- En mycket välbesökt utställning i september där man kan få råd om egna svampfynd och se en stor samling färska svampar.
Program hösten 2020
Måndag 24 augusti. Hagaparken
Kontaktperson: Mattias Andersson 0708-477331.
Lördag 29 augusti. Drottningholmsparken
Kontaktperson: Mattias Andersson.
Torsdag 17 september. Svamputflykt till Bogesund
Kontaktperson: Eva-Kristina Portén, 0708537495.
Lördag 19 september. Svamputflykt till Strängnäs
Kontaktperson: Lars Ekqvist 070-220 61 37
Fullbokat! Söndag 27 september. Svamputflykt i Roslagen
Kontakta Birgitta, biwass@telia.com. Anmälan senast 25 september.
19 oktober. Senhöstsvampar – Miniworkshop – INSTÄLLT
16 november. Höstföreläsning – INSTÄLLT
11 december Julfest – INSTÄLLT
Mötena
Vi träffas i Geovetenskapens hus, Kulturgeografiska institutionen, på Stockholms universitet (nära T-banan). Träffpunkt plan 2 utanför ssal U 29. Vi börjar med kaffe och macka kl. 18 och mötena kommer igång cirka kl. 19.
Kontaktperson för möten är Klara Hajnal – meddela henne om du beräknas komma sent till ett möte och behöver bli insläppt [ e-post ]
Svamputställningar
I september varje år anordnar vi utställning, år 2019 var det på Ekerö lördagen den 14 september.

En av föreningens huvuduppgifter är att lära stockholmarna svampkunskap. Ett väldigt bra sätt att lära sig svamp är att besöka en svamputställning. Där finns möjlighet att studera dubbelgångare sida vid sida under kunnig ledning. Man får också en överblick över den fantastiska mångfalden bland svamparna.
Historiken från de senaste 30 årens svamputställningar i Stockholm finns beskrivna i en artikel i Svensk Mykologisk tidskrift.
Svamputställningar i Stockholm under 30 års tid (pdf)
En rådatafil finns också länkad nedan med dokumenterade artlistor från 16 års svamputställningar under 30 års tid, 1979-2016, som vi har genomfört i Stockholm.